fbpx
Шефът на „Хъс“: Предлагаме не просто жилища, а домове
Хъс Инвест с награда за Жилищен комплекс на годината от Imoti.net!
22/03/2019
Със SoHome Residential Park „Хъс инвест” стъпи в София
04/04/2019

Шефът на „Хъс“: Предлагаме не просто жилища, а домове

Стартираме нов комплекс – един продукт, който до момента не е предлаган на българския пазар, твърди Иван Асенов

-Г-н Асенов, как оценявате развитието на имотния пазар в Пловдив?

– Пловдив е най-големият град в областта, в който се позиционираха големи компании, което от своя страна резултира в откриване на голям брой работни места. Градът обединява култура, история, образование, бизнес и това е сериозна причина да бъде предпочитан град за живот и миграция от по-малките населени места. Като такъв, а и предвид, че градът е домакин на Европейска столица на културата 2019, виждаме нарастваща тенденция за закупуване на жилища с цел инвестиция за отдаване под дългосрочен и краткосрочен наем. Факт е, че това става предпочитан бизнес.

– Как ще коментирате работата си с местната администрация – бързо или бавно се движат проектите, внесени за одобрение?

– Наясно сме, че има законови срокове, с които следва да се съобразим в планирането на ангажиментите си. В същото време прилагаме изключително стриктен и изряден подход в документацията и съблюдаването на нормативни уредби. Поради това си сътрудничим отлично с местната администрация.

– Как си обяснявате бума на строежите в жилищния сегмент?

– През последните години станахме свидетели на значително развитие на икономиката в световен мащаб, в това число и в България. Макроикономическите показатели в страната са стабилни, налице е положителен тренд в развитието на почти всички отрасли в икономиката. Имотният пазар е част от общия пазар и корелацията между тях е безспорна. Нараства предлагането на работна ръка, подобряват се условията на труд. Всичко това, подкрепено с приемливи условия по кредитиране, дава мощен стимул на имотния пазар – налице е търсене, което трябва да се посрещне с адекватно предлагане. Като компания с дългогодишен опит следим отблизо всички тези процеси. Именно положителното развитие на имотния пазар, съчетано с доказан професионализъм и отговорност, позволиха отличното позициониране на компанията ни в този сегмент.

– Високо или ниско строителство, лукс апартаменти или типови комплекси – как ще се развие имотният пазар в бъдеще?

– Имотният пазар ще се развива във всички посоки и ценови сегменти. Купувачите имат различни очаквания в цена, локация, големина на жилището и пр. и ние сме задължени да предложим възможност за избор. В този ред на мисли държим да отбележим, че нашият екип не предлага просто жилища, а домове. Всяко едно инвеститорско решение е продукт на задълбочени анализи и коментари – изхождаме от това какво бихме избрали ние, ако се поставим в позицията на купувач.

– Какви сгради са необходими на град като Пловдив, а все още липсват?

– По наше мнение, налице е липса на още по-луксозни и иновативни сгради. Налице е платежоспособен потребителски кръг, който в този сегмент все още остава незадоволен. В този ред на мисли ексклузивно издавам, че стартирахме работа по нов проект, който обединява всички наши виждания за жилищен комплекс – до момента подобен продукт не е предлаган на българския пазар. Категорично комплексът ще се отличава от всички останали и ще се превърне в нарицателно за качество, сигурност, лукс и комфорт. С този проект даваме възможност за нов, несравним стандарт и начин на живот.

– Каква е формулата на успеха на вашия бизнес?

– Формулата за успеха в живота и бизнеса до голяма степен се припокриват. Подхождаме с изключително уважение и лоялност към всички наши партньори и служители. Убедени сме и ясно осъзнаваме, че без доказан професионален екип успехът е невъзможен. Всичко това съчетаваме с много труд, постоянство и стремеж за усъвършенстване.

Източник: Marica.bg