fbpx
Със SoHome Residential Park „Хъс инвест” стъпи в София
Шефът на „Хъс“: Предлагаме не просто жилища, а домове
28/03/2019
Честит Великден !
25/04/2019

Със SoHome Residential Park „Хъс инвест” стъпи в София

Пилотният проект е в терена от 50 дка на бившия завод за безалкохолни напитки в столицата.

SoHome Residential Park e пилотният проект на пловдивската компания за метали „Хъс“ в София. В столицата братята Александър и Иван Асенови, чийто основен бизнес е свързан с търговия и преработка на метали, оперират чрез компанията си „Хъс инвест София“.

От началото на януари тя работи по първия изцяло жилищен комплекс – SoHome Residential Park. Той е разположен върху близо 50 дка, на мястото на бившия държавен завод за безалкохолни напитки, притежаван от ЦКС и по-късно наречен „Бенакс“. Плановете са да бъде построен на три тепа, първият трябва да бъде приключен до лятото на 2021 г. Той ще включва 281 апартамента, 352 подземни гаража и паркоместа.

Фирма “Хъс” влезе в строителството в Пловдив преди девет години. Под тепетата вече има построени 50 000 кв. м разгърната застроена площ в комплексите Plovdiv City Park I и Magnolia Gardens. SoHome Residential Park e пилотният проект на „Хъс“ в София. Теренът е придобит от „Хъс инвест София“ чрез няколко сделки на обща стойност почти 25 млн. лева.

В завършен вид – към 2024 г., SoHome Residential Park ще разполага с около 800-900 апартамента и близо 1200 подземни гаража. В комплекса освен жилища ще има детски център, ресторант, фитнес с уелнес център, 18 магазина. Локацията е големият плюс на проекта, твърдят от инвестиционната компания. На североизток имотът граничи с Ловния парк, а на югоизток – със зоопарка. Неслучайно основната таргет група на комплекса ще са млади семейства с деца. Заради тях близо 30 декара от общата територия са зелени площи, ще има седем детски площадки, няма предвидени басейни, а само водни огледала. Освен това комплексът ще е изцяло пешеходен, а паркирането е изнесено на две подземни нива. В плановете на инвеститора влиза още изграждането на липсваща улица от североизточната страна на парцела, която да свърже територията на SoHome Residential Park с колелото при болница „Токуда“. По този начин ще се отвори трети вход/изход за комплекса (другите са откъм „Сребърна“ и „Шаварски път“).

Източник:Marica.bg